Project: GLC

Deze Mercedes GLC met standaard audio hebben we voorzien van ons high-end audio pakket. De muziek liet in deze auto veel te wensen over. Wat met weinig vermogen over een beperkt aantal speakers natuurlijk geen verassing is. De standaard geluidsinstallatie van Mercedes heeft namelijk geen tweeters voor hoge tonen en maar een enkele, relatief kleine, basspeaker. Hierdoor moet vrijwel al het geluid via de midden-toners uit de deuren komen. 

De speakers

Om het systeem een flinke upgrade te geven vervangen we niet alleen de bestaande speakers door high-end Boxmore speakers, maar plaatsen we ook extra speakers bij. Zo werd de dynamische weergave flink verbeterd. Wat hebben we gedaan?

  • Toevoegen van high-end tweeters voor een goed hoge tonen bereik
  • Toevoegen van een extra basspeaker (totaal dus twee woofers)
  • We plaatsen grotere specialist basspeakers voor dieper laag bereik
  • Vervangen van midden-toners door high-end midwoofers

DSP Versterker

Om het geluid nog beter te laten klinken en flink wat power te geven hebben we ook een 710Watt Match DSP versterker toegevoegd. Het volume kan nu vele malen harder en het systeem blijft mede dankzij de high-end speakers super strak klinken. Ook helpt de versterker met 160Watt per baswoofer om een flinke punch aan het geluidsysteem toe te voegen.

De geïntegreerde DSP (Digital Sound Processor) maakt het mogelijk om rekening te houden met de lastige akoestiek van de auto. Zo zorgen we aan de hand van vertragingen, de equaliser en andere systemen dat de muziek perfect klinkt!

Demping

We hebben de deuren van deze auto flink gedempt. Dit zorgt niet alleen voor minder lawaai en resonantie tijdens het rijden, maar zorgt ook voor een betere klankkast voor alle speakers. 

Subwoofers

Mercedes heeft geen dedicated subwoofer, maar maakt in de hifi pakketten gebruik van twee 20cm woofers in de voetenruimte voor de bas. De standaard audio bij Mercedes heeft echter maar een enkele 16,5 woofer. Daarom hebben we deze natuurlijk vervangen én de extra woofer toegevoegd zoals in de afbeeldingen hier te zien is. Nu heeft deze Mercedes GLC een keiharde bas, wat harder en gecontroleerder klinkt dan zelfs de Burmester systemen. 

Bekijk dit pakket in de webshop!